Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

5 Χρόνια Αγρός - Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος




Σε μια πόλη, που το χώμα και το πράσινο καταβροχθίζονται από το τσιμέντο και το εμπόρευμα, που ο έλεγχος και η καταστολή διεκδικούν να γίνουν συνθήκη ζωής, η κατάληψη Αγρός στο πάρκο τρίτση, 5 χρόνια τώρα, είναι έδαφος όπου με φροντίδα και συντροφικότητα, φυτρώνει πάντα αντίσταση.

Γινόμαστε σπορά του δικού μας πολιτισμού. Εκεί όπου η συμμετοχή όλων, η επαφή με τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους είναι χαρά. Που η παραγωγή τροφής με τα ίδια μας τα χέρια και οι συλλογικές κουζίνες είναι ζωντανή σχέση χωρίς συμβάσεις, μια κίνηση του ενός προς την άλλη για να σπάσουμε τη μοναξιά και την εξατομίκευση. Εκεί όπου η καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές ποικιλίες, χωρίς λογικές κέρδους, είναι παιχνίδι και ταυτόχρονα δια διαδικασία αυτομόρφωσης.

Δρούμε ενάντια στον κόσμο της καταπίεσης, των ανισοτήτων και της εκμετάλλευσης. Με λόγο και αντιφασιστικές δράσεις στις γειτονιές μας, εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες, με αντιπληροφόρηση, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την περίφραξη των κοινών χώρων, στα αναπτυξιακά σχέδια που λεηλατούν ανθρώπους και γη, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου-κινήσεις που συνδιαμορφώνουμε μέσα από τη σταθερή συνέλευση του εγχειρήματος.

Στην εποχή των πιο βάρβαρων συστημικών επιθέσεων, της φτωχοποίησης μεγάλων κοινωνικών κομματιών, της φασιστοποίησης και του κανιβαλισμού, ορθώνουμε τις συλλογικές μας αρνήσεις.
Η συλλογική οικειοποίηση και αυτοδιαχείριση εδαφών και αγαθών, ενάντια στον κόσμο της ανάθεσης, τους εκπροσώπους, τους ειδικούς, τους κομματικούς, είναι μια ουσιαστική απάντηση, είναι ο τρόπος που θέλουμε να ζήσουμε.
Σε έναν κόσμο αυτοοργανωμένο , αλληλέγγυων και ίσων.
ΑΥΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου